DDScad 19

De nieuwe OPEN BIM Product Data Technologie

Bij het ontwerpen van installaties als onderdeel van BIM-projecten is toegang tot nauwkeurige productgegevens belangrijk. Om de juiste data op het juiste moment aan te leveren, wordt DDScad al jaren stap voor stap geoptimaliseerd en aangepast aan de nieuwste eisen op het gebied van uniforme informatie-uitwisseling. Onze nieuwe product data technologie heeft inmiddels een mijlpaal bereikt: de eerste resultaten zijn beschikbaar in DDScad versie 19.

Wat is de OPEN BIM productdatatechnologie?

De productbibliotheek op een nieuwe technologische basis bevat uitgebreidere componentinformatie en nieuwe functies in vergelijking met de klassieke DDScad artikeldatabase. Bovendien kan een breed scala aan eigenschappen en eigenschappensets worden toegevoegd aan deze productgegevens. Dit ondersteunt BIM-managers in bouwprojecten bij het voldoen aan de componentgerelateerde specificaties uit BIM-uitvoeringsplannen (BEP) en eisen aan Informatie Leveringsspecificaties (ILS - Engels: EIR (Exchange Information Requirements)), zodat de uitwisseling tussen de projectdeelnemers soepel verloopt. De nieuwe modus voor productgegevens biedt u onder andere de volgende voordelen:

  • handig beheer van productgegevens
  • efficiënte zoek-en-vervang- en filterfunctie
  • eigenschappen toewijzen aan een object
  • gewijzigde gebruikersinterface en nieuwe functies

Beperkingen in experimentele modus

Houd er rekening mee dat de nieuwe productgegevenstechnologie zich nog in de ontwikkelingsfase bevindt. U kunt de experimentele functies al gebruiken, maar sommige functies van de klassieke productgegevenstechnologie zijn niet beschikbaar. Hier vindt u een overzicht van de beperkingen.

Bovendien bereikt DDScad onder bepaalde omstandigheden niet de stabiliteit van de klassieke productgegevensmodus wanneer de experimentele productgegevenstechnologie wordt gebruikt. Houd rekening met deze beperkingen voordat u de modus activeert. U kunt de nieuwe OPEN BIM Product Data Technologie activeren voordat u een nieuw project maakt en u kunt deze niet opnieuw deactiveren voor het huidige project.

Klik op deze knop voor meer informatie over het activeren van de nieuwe Product Data Technologie.

 

Activeer technologie voor productgegevens:
OPEN BIM (experimenteel)