CAD/BIM software voor gebouwgebonden installaties

DDS-CAD voor het onderwijs

 

» Offerte aanvragen  » Plan demo   


30+ jaar

Actief sinds 1984

>15.000

Gebruikers wereldwijd

100%

Volledig standalone


Bied studenten de mogelijkheden om hun toekomst te realiseren

Al meer dan 30 jaar overtuigt DDS zijn klanten met CAD/BIM software voor gebouwgebonden installaties. In de markt worden wij beschouwd als voorloper op het gebied van BIM en werken wij continu aan onze software om het nog efficiënter en effectiever te maken voor onze gebruikers. DDS-CAD is een moderne oplossing en klaar voor de toekomst!

 

DDS-CAD voor onderwijsinstellingen


Loop voorop in de markt

Stoom studenten klaar voor de toekomst waarin BIM steeds belangrijker wordt. Jarenlang werd 2D-CAD als standaard gebruikt in de installatietechniek. Sinds een aantal jaar komt hier verandering in en beweegt het steeds meer naar 3D-BIM. DDS-CAD is dé enige CAD- en BIM software, die snel en eenvoudig in gebruik is en probleemloos draait op standaard kantoor hardware. Dit in tegendeel tot Revit dat vaak wordt gezien als vrij lastig en duur programma, waar bovendien 'zware' computers voor nodig zijn.

Samenwerking DDS-CAD en MBO Utrecht

Data Design System en MBO Utrecht slaan een brug tussen onderwijs, techniek en IT

Om te kunnen concurreren met andere opleidingen en blijvend voldoende jongeren aan te trekken, is het belangrijk dat onderwijsinstellingen hun technische opleidingen zo interessant en uitdagend mogelijk maken. Bijvoorbeeld door techniek en IT te combineren, zodat studenten weer bewust voor het vak kiezen. MBO Utrecht is één van de scholen die deze stap heeft durven zetten.

» Lees verder

ROC twente

ROC Twente: ‘Wij stomen onze leerlingen klaar voor een werkpraktijk waarin BIM steeds belangrijker wordt’

“In de installatieopleidingen niveau 4 maken wij sinds enige tijd gebruik van BIM, in nauwe samenwerking met de infra- en bouwopleidingen”, vertelt Jan Linker, docent Installatietechniek. “Zo hebben we recent een fictief project afgerond in Hengelo, waarvoor de studenten in BIM een fictief plan voor verschillende duurzame woningen moesten maken. Waar de infraopleiding in het model de infra en straten hebben aangelegd, inclusief de hoofdriolering, heeft onze bouwopleiding de woningen verder ontwikkeld en heeft installatietechniek alle installaties aangebracht.» Lees verder


Enkele voordelen DDS-CAD

3D Visualisatie


3D Visualisatie

2D-CAD & 3D-BIM


3D-BIM

Geïntegreerde berekeningen


Geïntegreerde berekeningen

Eenvoudig en snel te leren


Eenvoudig

Voor installatietechniek


installatietechniek

Volledig Nederlandstalig


Nederlandstalig

“Dat ik tijdens de opleiding met DDS-CAD leer werken geeft mij een voorsprong. Je beheerst het programma al en als ze binnen een bedrijf met een programma werken dan weet je al hoe het werkt. Dus dat is een stuk makkelijker, dat geeft het bedrijf ook een voordeel dat ze jou minder daarin hoeven te lessen en dan kunnen ze je eerder werk geven.”

Daan Boelsma, Derdejaars student, Technicus Engineering (Installatietechniek), ROC van Twente

Daan Boelsma

Hoe werkt DDS-CAD?


Eenvoudige interface


De indeling van uw scherm bepaalt u zelf. U kunt de verschillende menu’s verplaatsen, minimaliseren of aan- en uitzetten.

DDS-CAD Gebruiksvriendelijke interface

Snel tekenen


DDS-CAD heeft talloze functies om het ontwerpen zo eenvoudig mogelijk te maken. Eén daarvan is inzoomen met een druk op de knop.


Efficiënt ontwerpen

Laat DDS-CAD voor u rekenen!


Bij iedere wijziging een nieuwe berekening uitvoeren? DDS-CAD onderscheidt zich van andere softwareoplossingen door het verstrekken van real-time, op het modelgebaseerde, geïntegreerde berekeningen.


Geïntegreerde berekeningen

DDS-CAD Open BIM
» Meer over Open BIM

3D-BIM eenvoudig en snel in DDS-CAD!


BIM lastig? DDS-CAD is volledig gebaseerd op Open BIM. Dit is binnen de branche dé standaard voor samenwerking en uitwisseling met projectpartners in BIM-projecten. Eén oplossing voor zowel 2D-CAD als 3D-BIM.  


2D-CAD en 3D-BIM

Optimale ondersteuning bij uw lessen

Wilt u uw studenten laten kennismaken met de BIM-software van de toekomst? Vind u het belangrijk dat de software eenvoudig te leren is en u optimale ondersteuning krijgt vanuit onze organisatie?


    ✔ Lesmaterialen

    ✔ Gastcolleges

    ✔ Stagebedrijven

    ✔ Onbeperkt support

Steeds meer onderwijsinstellingen kiezen voor DDS-CAD

ROC twente
Windesheim
Saxion
HTI
Hogeschool-Utrecht
MBO-Utrecht

Speciaal voor onderwijsinstellingen

Voor slechts 100 euro per licentie kunt u gebruikmaken van DDS-CAD! Een eenmalige investering; altijd de nieuwste versie!

Investeer in de toekomst van uw studenten; kies voor DDS-CAD software!

 

DDS-CAD voor het Onderwijs

Onderwijs

Producten

DDS-CAD Electrical (voor elektrotechniek)

DDS-CAD Mechanical (voor ventilatie)

DDS-CAD Plumbing (voor sanitair & verwarming)

Support

Online updates

Online support

Telefonisch support

Hulp bij installatie

Onderwijs

Lesmaterialen

Gastcolleges

Eenmalige investering

100,-

» Offerte aanvragen