DDScad voor het onderwijs

CAD/BIM software voor gebouwgebonden installaties

35+ jaar
Actief sinds 1984

>15.000
Gebruikers wereldwijd

100%
Volledig standalone


Bied studenten de mogelijkheden om hun toekomst te realiseren

Al meer dan 30 jaar overtuigt Graphisoft Building Systems zijn klanten met CAD/BIM software voor gebouwgebonden installaties. In de markt worden wij beschouwd als voorloper op het gebied van BIM en werken wij continu aan onze software om het nog efficiënter en effectiever te maken voor onze gebruikers. DDScad is een moderne oplossing en klaar voor de toekomst!

 

DDScad voor onderwijsinstellingen


Loop voorop in de markt

Stoom studenten klaar voor de toekomst waarin BIM steeds belangrijker wordt. Jarenlang werd 2D-CAD als standaard gebruikt in de installatietechniek. Sinds een aantal jaar komt hier verandering in en beweegt het steeds meer naar 3D-BIM. DDScad is dé enige CAD- en BIM software, die snel en eenvoudig in gebruik is en probleemloos draait op standaard kantoor hardware. Dit in tegendeel tot Revit dat vaak wordt gezien als vrij lastig en duur programma, waar bovendien 'zware' computers voor nodig zijn.

‘Onderwijsinstellingen moeten hun technische opleidingen interessant en uitdagend maken’

Om te kunnen concurreren met andere opleidingen en blijvend voldoende jongeren aan te trekken, is het belangrijk dat onderwijsinstellingen hun technische opleidingen zo interessant en uitdagend...

Leer verder

‘Wij stomen onze leerlingen klaar voor een werkpraktijk waarin BIM steeds belangrijker wordt’

“In de installatieopleidingen niveau 4 maken wij sinds enige tijd gebruik van BIM, in nauwe samenwerking met de infra- en bouwopleidingen”, vertelt Jan Linker, docent Installatietechniek. “Zo hebben...

Lees verder


Enkele voordelen DDScad

3D Visualisatie

2D-CAD & 3D-BIM

Geïntegreerde berekeningen

Eenvoudig en snel te leren

Voor installatietechniek

Volledig Nederlandstalig“Dat ik tijdens de opleiding met DDScad leer werken geeft mij een voorsprong. Je beheerst het programma al en als ze binnen een bedrijf met een programma werken dan weet je al hoe het werkt. Dus dat is een stuk makkelijker, dat geeft het bedrijf ook een voordeel dat ze jou minder daarin hoeven te scholen en dan kunnen ze je eerder werk geven.”

Daan Boelsma, Derdejaars student, Technicus Engineering, ROC van Twente


Daan Boelsma

Hoe werkt DDScad?

Eenvoudige interface

De indeling van uw scherm bepaalt u zelf. U kunt de verschillende menu’s verplaatsen, minimaliseren of aan- en uitzetten.


Snel tekenen

DDScad heeft talloze functies om het ontwerpen zo eenvoudig mogelijk te maken. Eén daarvan is inzoomen met een druk op de knop.


Laat DDScad voor u rekenen!

Bij iedere wijziging een nieuwe berekening uitvoeren? DDScad onderscheidt zich van andere softwareoplossingen door het verstrekken van real-time, op het modelgebaseerde, geïntegreerde berekeningen.


3D-BIM eenvoudig en snel in DDScad!

BIM lastig? DDScad is volledig gebaseerd op OPEN BIM. Dit is binnen de branche dé standaard voor samenwerking en uitwisseling met projectpartners in BIM-projecten. Eén oplossing voor zowel 2D-CAD als 3D-BIM. 


Optimale ondersteuning bij uw lessen

Wilt u uw studenten laten kennismaken met de BIM-software van de toekomst? Vind u het belangrijk dat de software eenvoudig te leren is en u optimale ondersteuning krijgt vanuit onze organisatie?

  • Lesmaterialen
  • Gastcolleges
  • Stagebedrijven
  • Onbeperkt support

Steeds meer onderwijsinstellingen kiezen voor DDScad

ROC twente
Windesheim
Saxion
HTI
Hogeschool-Utrecht
MBO-Utrecht
roc-ter-aa

Speciaal voor onderwijsinstellingen

Voor slechts 100 euro per licentie kunt u gebruikmaken van DDScad. Een eenmalige investering - altijd de nieuwste versie. Investeer in de toekomst van uw studenten - kies voor DDScad software!

 

DDScad voor het Onderwijs

Onderwijs

Producten

DDScad Electrical (voor elektrotechniek)

DDScad Mechanical (voor ventilatie)

DDScad Plumbing (voor sanitair & verwarming)

Support

Online updates

Online support

Telefonisch support

Hulp bij installatie

Onderwijs

Lesmaterialen

Gastcolleges

Eenmalige investering

100,-

» Offerte aanvragen