OPEN BIM Partners

OPEN BIM staat voor een innovatieve benadering van interdisciplinaire samenwerking voor alle leden van de bouw branche. De OPEN BIM gemeenschap staat open voor alle softwareleveranciers, bouw bedrijven (ontwerpers, ingenieurs en constructeurs) en gebouweigenaren. Het OPEN BIM logo is de garantie voor een succesvolle en gestroomlijnde samenwerking in BIM projecten, waar ook ter wereld!

Graphisoft®, Tekla®, Data Design System en andere leden van buildingSMART® hebben een wereldwijd programma gelanceerd dat gericht is om OPEN BIM te bevorderen in de bouw branche. De OPEN BIM gemeenschap wordt steeds groter. Hier vindt u een lijst van de grootste partners van OPEN BIM. Om van al deze voordelen te genieten bent u vandaag nog van harte welkom bij de OPEN BIM community!

GRAPHISOFT is de pionier en leider in het ontwikkelen van Virtual Building™ oplossingen die de grootste community van architecten wereldwijd in staat stelt model-based projecten te produceren die het ontwerpen verbeteren, de coördinatie inzichtelijk maken en de opleveringskosten beter beheersbaar maken. GRAPHISOFT is onderdeel van de Nemetschek Group, lid van buildingSMART en één van de bedrijven die gestart is met het OPEN BIM initiatief.

Meer over GRAPHISOFT

Tekla loopt voorop in de evolutie van de digitale informatie modellen met software waarmee een groeiend competitief voordeel aan gebruikers in de bouw, infrastructuur en energie industrie geleverd wordt. Tekla is een onderdeel van de Trimble Groep, een lid van buildingSMART en één van de bedrijven die gestart is met het OPEN BIM initiatief.

Meer over Tekla

Allplan is a leading European provider of intelligent IT solutions for architects, engineers, building contractors and facility managers. The core product - Allplan - is the platform for building information modeling (BIM) and optimally supports the seamless planning and construction of buildings in terms of quality, cost and time investment. The software is currently being used by 65,000 customers in 16 languages. Allplan is part of the Nemetschek Group, member of the buildingSMART Alliance and among the companies who initiated OPEN BIM.

More about Allplan

De Nemetschek Group, met dertien sterke merknamen, levert intelligente oplossingen voor de internationale AEC sector. Nemetschek ondersteunt duurzame informatietechnologie in alle projectfasen en in de gehele value chain. De Nemetschek Group is lid van buildingSMART en ondersteunt OPEN BIM.

Meer over Nemetschek

Vectorworks, Inc. is een internationale softwareontwikkelaar voor architectuur, landschapsontwerp en de entertainmentsector. Sinds 1985 helpen we ontwerpers met hun inspiratie, innovatie, communicatie en realisatie. We ontwikkelen de beste CAD/BIM-software voor Mac en Windows en dragen efficiëntie, flexibiliteit en creativiteit tijdens het ontwerpproces hoog in het vaandel. Vectorworks, Inc. maakt deel uit van The Nemetschek Group en opereert vanuit een hoofdzetel in Columbia, Maryland in de Verenigde Staten. Ontdek hoe we meer dan een half miljoen ontwerpers wereldwijd helpen om de wereld naar hun hand te zetten op www.vectorworks.net.

Meer over Vectorworks, Inc.

Scia Engineer is een toonaangevende Modelling, Analysis & Design oplossing voor Structural Engineers door Scia. Het is de enige Structural Analysis Software die IFC 2x3 gecertificeerd is. Gebaseerd op een krachtige 3D structurele modelbouwer engine met parametrische vormen, gedetailleerde views en tekeningen, is het mogelijk industriële structuur, infrastructuur, laag- en hoogbouw te ontwerpen. De software heeft een aantal internationale bouwvoorschriften geïntegreerd voor het technisch ontwerp en de optimalisatie van staal, beton, hout, aluminium,... multi-materiaal constructies.

Meer over Scia

Trimble levert plaatsbepaling oplossingen die professionals in de engineering, bouw, landmetingen, landbouw, fleet management en field services efficiënter en productiever maakt dankzij een revolutie in hun werkprocessen. De Trimble Group is lid van buildingSMART en ondersteunt OPEN BIM.

Meer over Trimble

Sinds 1984 ontwikkelt Graphisoft Building Systems (GSBS) innovatieve en kostenefficiënte software-oplossingen voor installatietechnische bedrijven. DDScad is een OPEN BIM platform, compatibel met de open buildingSMART standaarden. Het paradepaardje, DDScad MEP, is beschikbaar als een geïntegreerde multidisciplinaire oplossing voor alle installatietechnische disciplines (W en E techniek). De software van GSBS wordt dagelijks en met succes gebruikt voor het ontwerpen en berekenen van installaties in OPEN BIM projecten wereldwijd.

Meer over Graphisoft Building Systems

OPEN BIM overzicht

OPEN BIM ondersteunt een transparante en open workflow zodat partijen kunnen deelnemen aan een gezamenlijk project, ongeacht de software die ze gebruiken.

 Lees meerFAQ

Wat is de officiële definitie van OPEN BIM en wat is het doel van het OPEN BIM programma?

 Meer over model-based samenwerking


IFC product libraries

IFC is een ideaal formaat om product informatie toegankelijk te maken voor gebruikers van OPEN BIM compatibele software.

 Meer over IFC product libraries