DDS-CAD: Open BIM workflows middels gebruik van IFC en BCF

Een introductie tot de voordelen van het gebruik van IFC modellen voor het ontwerpen, coördineren en berekenen van gebouwgebonden installaties. Bovendien wordt het gebruik van BCF (BIM Collaboration Format) toegelicht; de ideale manier om model issues te communiceren en coördineren in een Open BIM workflow.


De video bevat Nederlandse ondertiteling. Deze kunt u activeren via de instellingen.


Open BIM
is een universele benadering voor het gezamenlijke ontwerp, de realisatie en exploitatie van bouwwerken op basis van open standaarden en processen. Open BIM is een initiatief van buildingSMART en verschillende vooraanstaande softwareleveranciers die het open buildingSMART Data Model toepassen.

Het Open BIM programma is een marketing campagne op initiatief van Graphisoft, Tekla, Data Design System en andere leden van buildingSMART welke gericht is op het faciliteren van internationale gecoördineerde promotie van het Open BIM concept in de bouw branche, inclusief afgestemde communicatie en gemeenschappelijke branding die beschikbaar gesteld wordt aan deelnemers van het programma.

Open BIM certificering is een technisch certificeringssysteem dat wordt ontwikkeld door buildingSMART om bouw softwareontwikkelaars te helpen verbeteren, testen en certificeren van hun informatieuitwisseling gericht op een naadloze samenwerking met andere Open BIM oplossingen.

Waarom is het belangrijk?

  • Open BIM ondersteunt een transparante open werkwijze, waardoor projectpartners kunnen aansluiten binnen een project, ongeacht de software die ze toepassen.
  • Open BIM zorgt voor een gemeenschappelijk taal voor veel voorkomende processen, zodat de bouwsector en overheid projecten kunnen verwerven met transparante commerciële betrokkenheid, vergelijkbare dienstverlening en gegarandeerde kwaliteit van data.
  • Open BIM biedt duurzame project gegevens voor gebruik in de hele levenscyclus van het bouwwerk, het vermijden van redundante data en ook de daaruit voortkomende fouten.
  • Kleine en grote softwareleveranciers kunnen deelnemen en concurreren op basis van onafhankelijke “best of breed” oplossingen.
  • Open BIM activeert en stimuleert het online aanbod van producten vanuit meer gerichte klantvraagstukken en levert deze product data rechtstreeks in het BIM.

Open BIM Protocol

Probleemloos samenwerken binnen een Open BIM model valt of staat met eenduidige uitwisseling van informatie.

 Download het Open BIM protocol


Partners

Het Open BIM programma is een marketing campagne geïnitieerd door leden van buildingSMART® om wereldwijde promotie van het Open BIM concept te faciliteren.

 Meer over de partners


FAQ

Wat is de officiële definitie van Open BIM en wat is het doel van het Open BIM programma?

 Meer over model-based samenwerking


IFC product libraries

IFC is een ideaal formaat om product informatie toegankelijk te maken voor gebruikers van Open BIM compatibele software.

 Meer over IFC product libraries