Webinar W-installaties

Donderdag 22 augustus – 10:00 - 11:00 uur

Sneller en slimmer W-installaties ontwerpen

Tijdens deze webinar laten we je alle ins en outs zien van DDScad Ventilatie, Sanitair & Verwarming: hét tekenprogramma voor het ontwerpen, berekenen en documenteren van complete W-installaties in 2D-CAD en 3D-BIM. Voor installateurs en adviseurs, voor kleine en grote projecten.


Leer tijdens de webinar:

  • Het ontwerpen van w-installaties inclusief berekenen en documenteren
  • Tijd besparen door vele automatische functies
  • Ontwerpfouten detecteren én voorkomen
  • En tenslotte: BIM is eenvoudig en betaalbaar

“We behalen heel veel tijdwinst met DDScad. Een 3D-tekening doe ik gewoon tussen neus en lippen door.”

Piet Steenstra, Directeur - Steenstra & Boersma


Aantal key features

Tekenen en rekenen in één

Nooit meer handmatig een nieuwe berekening uitvoeren bij een wijziging in je tekening. DDScad Plumbing maakt direct berekeningen zoals warmteverlies, U-waarde, drukverlies, automatische radiator dimensionering, drinkwater, riolering en koelsystemen. Ook vloerverwarmingsvelden kun je berekenen.


Hydraulisch inregelen

Eenvoudig en optimaal je verwarmings-, koel- en tapwatersystemen hydraulisch inregelen. Volledig automatisch en geïntegreerd in DDScad, inclusief wachttijden, drukverlies, etc. Bespaar met deze geavanceerde functies tijd bij het berekeningen van leidingdiameters en exacte instellingen voor regelkleppen.


Automatisch aansluiten objecten

Met enkele muisklikken sluit je alle objecten aan op je leidingnetwerk. Met de intelligente instellingen voorkom je direct ontwerpfouten. Bij het verplaatsen van objecten blijven de aansluitingen intact.


Nederlandse normen

Berekeningen en documentatie in DDScad Plumbing voldoen volledig aan de geldende normen binnen de installatietechniek, zoals de NEN-EN 12831-1 2017.


Automatisch aansluiten objecten in dds cad mechanical

Automatisch aansluiten objecten

Met enkele muisklikken sluit je alle objecten aan op je kanaalsysteem. Met de intelligente instellingen voorkom je direct ontwerpfouten. Bij het verplaatsen van objecten blijven de aansluitingen intact.