Projecten van gebruikers

Wereldwijd passen bedrijven DDScad toe in hun dagelijkse ontwerpprocessen. Lees hoe onze klanten het uitwerken van hun projecten in DDScad ervaren.


Kandelaar Elektrotechniek op duurzame en energiebesparende technieken, een hoog rendement en een eenvoudige besturing. Uitgangspunten die ook golden bij de kwekerij van Bunnik Vriesea’s in De Kwakel, waaraan onlangs 25.000 m² teeltruimte en een energiecentrum zijn toegevoegd.

» Lees meer

RCB Tekeningen Management neemt adviseurs, aannemers en installateurs graag het tekenwerk en de engineering van hun werktuigbouwkundige installaties uit handen. Zo ook het tekenen van het ventilatiesysteem tot en met de vloerverwarming, vloerkoeling, WTW-installatie, tapwaterinstallatie, hemelwaterafvoeren en rioleringen voor project TOREN.


» Lees meer

Een felle brand legt begin 2018 zorgboerderij Ko-Bus in Zeijerveen volledig in de as. De nieuwe zorgboerderij wordt energieneutraal gebouwd en biedt plaats aan alle acht oorspronkelijke bewoners. ITN Installatietechniek is verantwoordelijk voor de werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties.

» Lees meer

In Hoorn wordt volop gebouwd aan appartementencomplex TOREN. Alle E-installaties worden door Beerepoot Installatietechniek B.V. tot op detailniveau uitgewerkt in BIM. Dit is het eerste project dat Beerepoot uitvoert met DDScad.

» Lees meer

Het integraal in BIM ontworpen ZaanHotel; een indrukwekkende transformatie van rechttoe-rechtaan kantoorgebouw tot all-electric hotel, geklimatiseerd middels een lucht/lucht-warmtepomp.

» Lees meer

In Ridderkerk wordt hard gewerkt aan de nieuwbouw van een luxe, particuliere villa. Zowel tijdens het ontwerp als de bouw staan duurzaamheid, energiezuinigheid en een optimaal bewonerscomfort centraal, waaraan Jefko Installatietechniek op verschillende manieren invulling geeft.

» Lees meer

Niet alleen in grote projecten, maar ook in enkelvoudige woningbouw kan BIM uitkomst bieden. Dat bewijst Schlepers Installatietechniek in Goor, waar op een particulier perceel een extra woning met twee verdiepingen en een kleine zolder wordt bijgebouwd.

» Lees meer

Optimaal inzicht in het te bouwen object, reductie van de faalkosten, verlaging van de bouwkosten, versnelling van de bouwtijd en een optimaal gebruik van gegevens – van de ontwerp- en bouw- tot en met de exploitatiefase. Steeds meer bedrijven in de bouwkolom ontdekken de voordelen van BIM en durven de overstap naar de nieuwe manier van ontwerpen en samenwerken te maken. Omdat opdrachtgevers dit wensen, maar vooral ook omdat men zélf vooruit wil.

» Lees meer

ROC van Twente biedt diverse opleidingen voor middelbaar beroepsonderwijs en volwasseneneducatie. Onder andere op het gebied van bouw, infra, interieur, metaal, elektro en installatietechniek. Zo kunnen studenten in Hengelo terecht voor de opleidingen tot installatiemonteur woningbouw/utiliteit, onderhoudsmonteur, servicemonteur, servicetechnicus, werkvoorbereider en middenkader engineeringstechnicus op niveau 2, 3 en 4. In een aantal van de opleidingen wordt sinds drie jaar regelmatig gebruikgemaakt van BIM, om de studenten klaar te stomen voor een werkpraktijk waarin BIM ook steeds belangrijker wordt.

» Lees meer

INPrediais demonstreert waarde van BIM in Brazilië

INPrediais, een DDScad gebruiker sinds DDS haar activiteiten begon in Brazilië, heeft met succes aangetoond dat BIM toegevoegde waarde levert voor de Braziliaanse bouw industrie.

Lees meer (Engelstalig)

Bron: www.brandweerconcepten.com

Om nog sneller eerste hulp te kunnen verlenen, is de Brandweer Gooi en Vechtstreek post Loosdrecht begin dit jaar overgestapt op 24-uurs diensten. Omdat de locatie aan de Oud-Loosdrechtsedijk hiervoor te klein is en niet meer voldoet aan de huidige normen, is de brandweerpost tijdelijk verhuisd naar een locatie elders in de stad. De oudbouw wordt binnenkort gesloopt en vervangen door nieuwbouw.

» Lees meer

Bron: www.bbhd.nl

In Nibbixwoud (gemeente Medemblik) is onlangs gestart met de bouw van dorps- en sportaccommodatie Nibbixwoud. Deze nieuwe accommodatie zal vanaf de zomer van 2016 dé plek worden waar dorpsbewoners elkaar ontmoeten, sporten, rouwen en trouwen. Het ontwerp van 3.000 m² BVO voorziet in een zeven meter hoge sporthal, horeca, vergaderruimtes en een zalencomplex.

» Lees meer

Vanderlande Industries B.V., leverancier van transportsystemen voor interne logistiek, is flink aan het uitbreiden. Om het groeiende aantal medewerkers op het bedrijfsterrein in Veghel in de toekomst te kunnen huisvesten, is een nieuw kantoorgebouw van 19.500 m² ontworpen op een zichtlocatie aan de A50, direct naast het huidige terrein van de automatiseerder.

» Lees meer

Bron: www.bouwbedrijfnieuwenhuis.nl

Het bedrijf Niverplast B.V. uit Rijssen, dat verpakkingsmachines en complete verpakkingslijnen maakt en ontwikkelt voor met name de voedingsmiddelenindustrie, heeft 1,9 hectare op bedrijventerrein 't Lochter 3 in Hellendoorn gekocht.

» Lees meer

Tegenover het hoofdkantoor van Voortman Steel Machinery in Rijssen opende afgelopen jaar een hypermodern Experience Center, waar de nieuwste innovaties en ontwikkelingen van Voortman aan het publiek kunnen worden getoond.

» Lees meer

BIM maakt integraal ontwerpen mogelijk

Een drietal Nederlandse DDScad gebruikers (Veccins 3D, Vintis en VanPanhuis Installatietechniek) aan het woord in Installatie & Bouw over integraal samenwerken middels BIM.

Lees meer