DDScad 17

Meer resultaat met minder inspanning

Nieuwe startpagina
Maak je eigen projectsjablonen

Systeemnavigator
Bereik sneller je resultaat

Importeren/Exporteren
Nieuwe opties en verbeterde functies

DDScad 17 ondersteunt je nog beter bij het ontwerpen van gebouwinstallaties. Met de nieuwste versie van onze software hebben we vele werkzaamheden nog eenvoudiger gemaakt, systeemprocessen compleet vernieuwd en onze populaire OPEN BIM tool nog overzichtelijker gemaakt. Met als resultaat dat DDScad 17 zich nog meer focust op jouw behoeften en nog krachtiger is dan voorheen. Op deze pagina tonen we je alle nieuwe functies en verbeteringen van DDScad 17.


Algemene hoogtepunten in DDScad 17

Startpagina: Projectsjablonen en verdere toevoegingen

In DDS-CAD 17 is het aanmaken en beheren van projecten nu nog eenvoudiger: De nieuw ontworpen startpagina geeft een duidelijk overzicht van de projecten, de intelligente zoekfunctie is vernieuwd en je kunt zelf sjablonen maken.

Modellen gemakkelijker visualiseren

In DDS-CAD 17 bieden we je nieuwe opties voor het visualiseren van je modellen en hebben we ook de gebruiksvriendelijkheid daarvan verbeterd. Je kunt bijvoorbeeld objecten in de 2D-weergave selecteren en direct in het 3D-model inzoomen in de gewenste renderweergave, je kunt weergaven opslaan en je kunt nu ook doorsnedes en deelmodellen nog sneller en eenvoudiger aanmaken en beheren.

Eenvoudiger importeren en exporteren

DDS-CAD verbetert de manier waarop je data importeert en exporteert. Het import-dialoog van de IFC Bestandsbeheer is opnieuw ontworpen, je kunt ook nauwkeuriger bepalen wat je in het IFC-model wilt importeren en je kunt schaalgetrouwe PDF-bestanden met lagen genereren.

Meer algemene hoogtepunten


 • Nieuw veld ‘label’
  Met de label-functie maak je jouw eigen symbooltekst en label-objecttypes. Met behulp van een label combineer je verschillende tekst-modules met elkaar, bijvoorbeeld met gebouwnummer, verdiepingsnummer, ruimtenummer en de naam van het component.

 • Nieuw veld ‘Naam’
  Het ‘Naam’-veld is nu direct beschikbaar in het eigenschappenvenster. Daar kun je bijvoorbeeld snel en eenvoudig de namen van de componenten en beschrijvingen van de kabels wijzigen. Tevens maakt het nieuwe veld het automatisch benoemen van componenttypes mogelijk.

 • Verbeterde synchronisatie
  In het algemeen worden wijzigingen nog beter gesynchroniseerd. Als je bijvoorbeeld de benaming van een vloer in een model aanpast, wordt dit overgenomen in de andere disciplines. Dit bespaart tijd en inspanning.

 • Vernieuwde projectnavigator
  In DDS-CAD 17 hebben we de functies van de voormalige projectmanager gecombineerd in de projectnavigator. Je hebt nu alles direct zichtbaar in je project.

 • Automatisch vensters rangschikken
  Als je meerdere weergaven van het model tegelijkertijd in je werkvenster wilt tonen, is het mogelijk om deze automatisch te rangschikken. Dit geeft je een beter overzicht van je model.

 • Property sets (Psets)
  Eigenschappen van de componenten kunnen individueel gemaakt en geëxporteerd worden als property sets (Psets) in IFC-formaat om te voldoen aan eisen voor individuele BIM-workflows.

Hoogtepunten Elektra in DDScad 17

Geoptimaliseerde systeemnavigator

In DDS-CAD 17 is de systeemnavigator verder ontwikkeld, dit maakt het ontwerpen van elektrotechnische installaties nog overzichtelijker en eenvoudiger. De kabelberekening gebruikt een nieuw eigenschappenvenster waarin alle belangrijke opties direct beschikbaar zijn. Je hebt meer opties voor het weergeven van objecten, uitvoeren van berekeningen, maken van rapporten en labels.

LED-strips eenvoudiger en sneller toepassen

In DDS-CAD 17 kun je snel en eenvoudig LED-strips plaatsen tijdens het ontwerpen van verlichting. De LED-strips kunnen, net zoals kabelgoten, recht en gebogen geplaatst worden, de richting van de bundel kan eenvoudig aangepast worden en je kunt een stuklijst genereren.

Eigen schemasymbolen bouwen  

In DDS-CAD 17 maak je jouw eigen componentsymbolen voor gebruik in enkellijns- en meerlijns schema’s en in je verdelerdocumentatie. Dit geeft je nog meer flexibiliteit in je dagelijkse werkzaamheden.

Meer hoogtepunten in DDScad 17 Elektra


 • Flexibele buizen en leidingen
  De radius van bochten in flexibele buizen is vrij aanpasbaar en kabels kunnen nog eenvoudiger toegewezen worden aan kabelroutes.

 • Gedetailleerde kabellijst
  Vanuit de systeemnavigator kun je nu ook gedetailleerde kabellijsten maken.

 • Plausibiliteitscontroles
  Onjuiste afmetingen, ongeldige afstanden en de onderbrekingen van kabelaansluitingen kunnen nu ook worden gecontroleerd.

Hoogtepunten Ventilatie, Sanitair & Verwarming in DDScad 17

Systeemnavigator en nieuwe functies

We hebben nu ook de systeemnavigator geïntegreerd in Ventilatie, Sanitair & Verwarming. Het biedt meer uniformiteit met het eigenschappenveld en vult de berekeningsdialogen aan.

Warmteverlies nog nauwkeuriger berekenen

In DDS-CAD 17 is de warmteverliesberekening nog gebruiksvriendelijker en data-invoer sneller en intuïtiever. Als je het warmteverlies berekent, kan er beter rekening gehouden worden met onverwarmde ruimtes.

Nieuwe visualisatiefilters

DDS-CAD 17 biedt je nieuwe visualisatiefilters in het gerenderde model voor het ontwerp van sanitaire, verwarmings- en ventilatiesystemen. Aanvullende toestanden van de systemen kunnen nu worden gevisualiseerd.

Meer hoogtepunten in DDScad 17 Ventilatie, Sanitair & Verwarming


 • Zoeken en vervangen
  In DDS-CAD 17 kun je ook de functie ‘Zoeken en Vervangen’ binnen het berekeningsdialoog gebruiken om meerdere objecten gelijktijdig te bewerken. Bijvoorbeeld radiatoren, luchtroosters of kleppen.

 • Segmenten vergrendelen
  Gedeeltes van een systeem kunnen worden vergrendeld om te voorkomen dat deze onbedoeld aangepast worden.

 • Label-functie
  De module Ventilatie, Sanitair & Verwarming heeft nu ook een nieuwe label-functie. Hiermee kun je eenvoudig zelf bepalen welke informatie getoond wordt. Klik op het overeenkomstige component en gebruik de nieuwe label-functie direct. Meerdere informatieblokken in een rij is ook mogelijk.

 • Vloerverwarming
  In vloerverwarming kan de temperatuur onder een verwarmingssysteem flexibel worden aangepast in geval van complexe aangrenzende situaties die van invloed zijn op de volumestroomberekening.


Onze Update Workshop voor jou

Als je alles uit DDScad 17 wilt halen, neem dan deel aan onze Update Workshop. We geven je een compact overzicht van de nieuwe functies en verbeteringen en tonen je in één dag hoe ze je efficient ondersteunen bij je dagelijkse werkzaamheden. Schrijf je nu in voor de Update Workshop DDScad 17!

Aanmelden >Heb je een vraag over DDScad 17?

Neem contact op met ons. Of vraag een live demo of offerte aan.


Vorige DDScad versies